Mikä on webhotelli? Lue kaikki webhotelleista täältä

Moni on kuullut webhotellista, mutta vain harva tietää, mitä se oikeastaan tarkoittaa ja mitä kaikkea se pitää sisällään. Siksi olemme luoneet tämän lyhyen tietopitoisen artikkelin, joka esittelee webhotellit lyhyesti. Tämän artikkelin lukemisen jälkeen tunnet webhotellit kuin omat taskusi ja tiedät, miten sinäkin voit hyödyntää niitä toimissasi.

Webhotelli lyhyesti

Webhotelli (englanniksi web hosting) tunnetaan myös nimellä verkkoisännöinti. Tämä tarkoittaa palvelua, jossa asiakas eli sinä pääset niin sanotusti vuokraamaan palveluntarjoajan www-palvelimelta kiintolevytilaa omia verkkosivujasi tai vastaavia verkossa tapahtuvia palveluita varten. Usein kiintolevytila ei kuitenkaan ole ainut palvelu, jota webhotellit tarjoavat, vaan varsin usein lisänä tulee muita oheistuotteita, kuten oman sähköpostiosoitteen ostamisen mahdollisuus, ylläpitomahdollisuus sähköpostiosoitteiden listalle sekä muita mahdollisia sovelluksia, jotka auttavat omien www-sivujen sekä muiden vastaavien verkkopalveluiden ylläpidossa. Lisäksi webhotelleissa on usein mahdollisuus liittää oma IP-osoite sekä verkkotunnus, joka auttaa ihmisiä löytämään helpommin sivustolle. Tällainen ostettu osoite on usein lyhyt ja ytimekäs, helposti muistettava verkkotunnus (tai domain -osoite). Samalle sivustolle voi tarvittaessa ohjata useampikin verkkotunnus. Tällainen on yleistä silloin, jos jonkin sivuston nimi kirjoitetaan jatkuvasti väärin tai jos sille on useita erilaisia kirjoitusasuja. Tällöin tämä tehdään asiakkaiden helpotukseksi, jotta sivustolle pääsee useaa eri reittiä.

Kuka tarvitsee webhotelleja?

Webhotellit ovat yleisempiä kuin luulet. Voi hyvin olla, että sinäkin tunnet useampia webhotelleja käyttäviä ihmisiä tai jopa käytät sellaista itse. Webhotellien asiakkaisiin lukeutuu niin yksityisiä ihmisiä, monenlaisia järjestöjä sekä firmoja. Webhotelleja omistavat monet erilaiset internettoimijat, ja niitä löytyykin laidasta laitaan aina pienemmistä paikallisista yhtiöistä suuriin, kansainvälisiin puhelinyhtiöihin saakka. Teknisesti webhotelleja voidaan toteuttaa monellakan eri tavalla ja niiden toteutus vaihteleekin suuresti monien eri seikkojen mukaan. Ne vaihtelevat esimerkiksi jaetun palvelimen tietoturvasta ja suorituskyvystä hieman laadukkaampiin virtuaalipalvelimiin sekä tietenkin täysin asiakkaan yksityiseen omaan palvelimeen. Palveluntarjoajasta riippuu suuresti myös webhotellin käyttämä käyttöjärjestelmä. Useimmisten webhotellit käyttävät Linux -nimistä käyttöjärjestelmää, toki muitakin käyttöjärjestelmiä löytyy markkinoilta. Nykyisin yleistymään päin ovat myöskin Windows -pohjaiset palvelimet ja näiden määrä kasvaakin jatkuvasti.

Mitä tarkoittaa webhotelli? Lue lisää webhotelleista tästä

Mitä oikein tarkoittaa webhotelli? Olet saanut kuulla verkkohotelleista, mutta et välttämättä tiedä, mitä ne tarkoittavat. Lue lisää webhotelleista nyt.

One thought on “Mikä on webhotelli? Lue kaikki webhotelleista täältä

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *