Kuinka valita itselleen sopiva webhotelli?

Sopivan webhotellin löytäminen

Webhotelleja tarjoaa nykyään valtava määrä erilaisia palveluntarjoajia. Niistä hyvin monet tarjoavat samantyyppisiä palveluita ja web-hotellipaketteja. Nykyään myöskään hinnoissa ei ole suuria eroja, ja lopullinen hinta määräytyy pitkälti palvelutilan mukaan. Webhotellin valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti webhotellin palvelimen käyttöjärjestelmään ja sen ominaisuuksiin.  Mikäli ohjelmointiympäristö on Visual Basics tai ASP ja tietokannan työkalu Microsoft Access tai Microsoft SQL, täytyy Windows olla palvelimen käyttöjärjestelmä, jota webhotelli käyttää. Jos kyseessä on sitä vastoin Linux-käyttöjärjestelmä, pyörii nettisivu todennäköisesti suositulla MySQL-tietokannalla ja hyödyntää Perl- ja PHP-ohjelmointikieliä.

Toinen erityisen tärkeä seikka webhotellia valittaessa on tietenkin levytila ja sallittu tietoliikennemäärä. Monissa tapauksissa 1 gigatavun levytila riittää yleensä erittäin hyvin normaaleille sivustoille. Nykyään monet nettisivut ovat huomattavasti monimutkaisempia ja saattavat sisältää suuria määriä liikkuvaa kuvaa, animaatioita, musiikkia ja kuvia. Tässä tapauksessa sopivaa webhotellia etsivän kannattaa hankkia vähintään 10 Gt levytilaa tai mahdollisesti vieläkin enemmän. On hyvä muistaa, että myös vierailijoiden lukumäärä ja toimenpiteet vaikuttavat nettisivujen liikennemäärään sisällön koon lisäksi. Monet päättävät aloittaa vaatimattomilla liikennemäärillä, jonka jälkeen liikennemäärää voi aina kasvattaa, mikäli nettisivuilla on suurta pöhinää.

Miltei kaikki webhotellien palveluntarjoajat tarjoavat kylkiäisiksi myös sähköpostiosoitteita. Niiden määrä vaihtelee tietenkin riippuen palveluntarjoajasta. Mikäli webhotelli ostetaan yritykselle, kannattaa pitää huolta siitä, että sähköpostilaatikoita on tarpeeksi. Jos nettisivuston kautta on tarkoitus harjoittaa myyntiä, on tärkeää hankkia SSL-sertifikaatti, jonka avulla verkkokaupan ja asiakkaan välinen liikenne on suojattua. Jotkin palveluntarjoajat tarjoavat myös erilaisia tietokantoja ja tilastointityökaluja, joiden avulla esimerkiksi nettisivujen liikennettä voi analysoida tarkemmin.

Eniten kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota siihen, että paveluntarjoaja on luotettava ja asiakaspalvelu sujuu jouhevasti. Monille yrityksille on tärkeää, että sivusto pysyy jatkuvasti verkossa ilman katkoksia. Asiakkaan on pidettävä huolta, että palveluntarjoaja tarjoaa korkeaa toimintatakuuta. Parhaimmat palveluntarjoajat toimivat palvelinkeskuksissa, joissa on modernit varayhteydet ja varavirtageneraattorit. Asiakaspalveluun on saatava myös yhteys 24/7 ja luonnollisesti ilmaiseksi, jolloin ongelmatilanteet saadaan ratkaistua mahdollisimman nopeasti, jolloin haitat ja uhat voidaan eliminoida ilman suuria haittoja liiketoiminnalle.

Kuinka valita itselle tai yritykselle sopiva webhotelli?

Webhotellia valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota muutamiin seikkoihin, kuten ohjelmointialustaan, palvelintilaan ja asiakaspalvelun toimivuuteen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *